ARBETSTRÄNING

Stall 11 drivs som ett arbetsintegrerande socialt företag och har som främsta mål att skapa arbete och sysselsättning.
Vårt mål är att erbjuda en individs- och behovsanpassad arbetsträning där deltagaren och handledaren diskuterar vilken eller vilka delar av verksamheten som ska i arbetsträningen.
Eftersom kaféet har ett samarbete med kulturhuset vid Kvibergs Marknad samt marknaden finns det en stor möjlighet för deltagare i arbetsträning att utvidga sitt nätverk.
Exempel på arbetsträningsmoment hos oss:
Delta i och lära sig om kafédrift- Hos oss kan du lära dig olika uppgifter som förekommer inom kafédrift vilket kan vara allt från att delta i planeringsmöten, inköp, bestämma meny,  lära dig om livsmedelshantering, smörgåsberedning, försäljning av mat och dryck samt cateringuppdrag.
Kundbemötande och hantera kassa-  Du får öva dig i att ta beställningar, kundbemötande samt att hantera en kassaapparat.
Kulturevenemang och studiecirklar – Då vi är mer än ett kafé, ett kulturkafé, har du
 möjlighet att vara med och planera kulturella evenemang och studiecirklar eller själv anordna kulturella evenemang och studiecirklar med stöd från din handledare.
• Praktiskt svenskträning – Genom att delta i kaféverksamheten, vara med på studiecirklar och kulturevenemang samt studiebesök får du möjligheten att öva på svenska språket.
Nya abetsträningsmoment under 2016:
Starta eget/ testa projektidé – Detta moment ger dig chansen att testa din affärsidé/projektidé på Kvibergs marknad som vi samarbetar med eller i Kulturhuset. Vi kommer även att bjuda in olika personer från olika företag, organisationer och myndigheter som kan ge råd på vägen och inspiration gällande starta och driva egna företag eller projekt.
•Återvinning- Detta moment handlar om att erbjuda tjänsten att ta tillvara på de saker som försäljare eller andra lämnar på marknaden. Vi kommer sedan ge sakerna nytt liv och sälja dem vidare alternativt använda dem i caféet.

Vill du arbetsträna hos oss? Hör av dig så kan vi prata om hur en arbetsträning för just dig kan se ut i Stall 11.  Även arbetsförmedlare är välkomna att kontakta oss vid frågor.

Handledare och samordnare: Lollo Cukovci.
Mobil: 0765-820 747
E-post: kafe.stall.11@gmail.com