Sista chansen att se Displacement 13-14 februari!

Denna helg 13-14 februari är det sista helgen vi visar Karl Larssons och Hanna Eliassons konstprojekt “Displacement” på Kafé Stall 11.

Hjärtligt välkommen!

__________________________________________________________________________________________________

“DISPLACEMENT”
DisplaceKarl_Larsson_01ment är vår resa, vårt utforskande av platser, vilka inte annars får synas i samma utsträckning. Idén växte fram från konceptet i ett av våra andra projekt, ”Industrisemester”, där vi dokumenterar bortglömda och förbisedda platser så som industrizoner, hamnkvarter och gruvområden. Displacement är inte bara ett tidsdokument utan även ett konstnärligt uttryck i vilket tid, plats, och människors vardag får ta plats. Displacement bygger på att skapa en dialog, då vi anser att fotografiernas innehåll även utgörs av betraktarens ifrågasättande och nyfikenhet kring vad den ser och upplever.
Projektet handlar lika mycket om en fysisk som mental missplacering. Var hör man hemma, var passar man in? Vad händer då vi hamnar i en ny miljö som främling? Ser och upplever man den annorlunda än de som lever och bor där, och i så fall varför? Även begreppet estetik behandlas – vad är vackert, vad är fult, och vem sätter upp reglerna för dessa värden?” För mer info om projektet: http://eliassonlarsson.se/displacement/om-projektet.html

KARL LARSSON är född i Göteborg och utbildad konstnär med en Master i Fine Arts från St Martin’s i London och arbetar främst med fotografi som uttrycksform men även med performance, film och social konst.

HANNA ELIASSON är född i Göteborg och arbetar som frilansande illustratör, fotograf och designer. Hon arbetar med både analoga och digitala medier, och bygger gärna upp egensinniga visuella världar genom sina verk. Hon är även verksam som musiker och DJ.